Шампионски финал на сезона за младите състезатели по спортно ориентиране

Спорт

В Националния архитектурен резерват „Кабиле“ край Ямбол при строги противоепидемични мерки се проведе последното състезание по ориентиране за деца преди сезонът да бъде затворен поради влошената епидемична обстановка.

В надпреварата участваха повече от 100 състезатели от клубовете от региона и страната. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 12 състезатели, които превъзхождаха останалите, спечелвайки седем призови отличия от предвидените 18 медала за трите категории в двете възрасти.

Медалисти

Първи места заеха Никола и Мария Делчеви при 12-годишните и Даниел Йорданов при 14-годишните, втори се класираха Калин Минчев и Елица Ксиаопу при 12-годишните и Мартин Минчев при 14-годишните, а Дияна Янева зае 3-то място при 16-годишните. Никола Делчев след като пробяга своя маршрут, след кратка почивка премина и маршрута на батковците за тренировка, а накрая се включи успешно и в масовото скоростно изкачване на близкия Зайчи връх в конкуренция на много по-големи и именити състезатели, регистрирайки призово осмо място.

Един коментар по “Шампионски финал на сезона за младите състезатели по спортно ориентиране

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.