Морето вдъхнови димитровградски деца

Любопитно

Седмокласничката Радост Гочева от ОУ „Алеко Коностантинов“ в Димитровград взе втора награда за компютърна рисунка в XV–ия Национален ученическия конкурс „Морето, морето, морето“. Тя спечели отличието в конкуренция със 130 свои връстници от страната.

Четвъртокласникът Максим Николов от същото училище пък се класира на трето място в раздела за литературно творчество. Той участва в категория проза. Журито разгледа 157 творби на 118 участници в три възрастови групи.

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2020/2021 г. Негови организатори са Общински детски комплекс във Варна, със съдействието на сдружение „Литературно общество“ и Община Варна.

Заради усложнената епидемична обстановка в страната традиционната церемония за връчване на наградите се отменя. Наградените творби ще бъдат публикувани онлайн, съобщават организаторите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.