Спорт

Харманлийка с квота за летните Олимпийски игри

ИлюстрацияСъстезателката на „Хеброс“ Харманли Галина Николова завоюва квота за участие в първите летни Олимпийски игри за младежи и девойки, които ще се проведат през август в Сингапур.

Републиканската ни шампионка за девойки младша възраст в скока на височина остана 8-ма в дисциплината на провелите се в Москва Европейски младежки олимпийски квалификации.

Постижението на харманлийката от 170 см обаче бе достатъчно тя да покрие необходимия норматив за получаване на квота за лятната младежка олимпиада. В квалификациите на висок скок в руската столица Галина постави личен рекорд на открито като преодоля 176 см.

Харманлийската лекоатлетка завърши шеста на финала в спринта на 100 м с време 12,15 сек. и за малко изпусна да вземе квота за Сингапур и в другата си коронна дисциплина, в която е републиканска шампионка. Пропуск за олимпиадата получиха само първите четири финалистки.

Галина бе сред осемте наши лекоатлети, които се състезаваха в Москва за право на участие в първите летни Олимпийски игри за младежи и девойки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button