Хасково

Училища получават 30 000 лв. за участие в олимпиади

Училища в Хасковска област са с одобрени разходи за участие в олимпиади по различни учебни предмети. Средствата идват по програмата за „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически състезания“.

Природо-математическите гимназии в Хасково и Димитровград разполагат със средства за олимпиади по математика, информационни технологии, математическа лингвистика, физика, астрономия, география и икономика. Насърчени за участие в олимпиади са и Езиковата гимназия, основните училища „Св. Климент Охридски“ и „Христо Смирненски“ в Хасково, СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград, СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград, СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград.

Общата сума, одобрена от просветното министерство, е близо 30 000 лв. Ученическите олимпиади и състезания в областта на науката, изкуствата и спорта развиват ключови компетентности и умения за живот, изключително необходими на учениците в съвременното общество, се казва в програмата.

Още 51 училища в Хасковска област въвеждат електронен дневник със средства по Националната програма за прилагане на информационно-комуникационни технологии в образованието. Както е известно, електронния дневник позволява на родителите да следят постиженията на своите деца – оценки, отсъствия, програма, домашни работи. Освен в градовете, електронни дневници ще има и в Малево, Войводово, Долно Големанци, Левка и други села.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button