Външни публикации

Как да се възползваме максимално от намаленията на Черен петък 2020?

Black Friday е американска традиция, която се разпространи в цял свят, включително и в България. Празнува се в петъка, следващ деня на благодарността в САЩ, който тази година се пада на 26-ти ноември. Следователно през 2020-та година празнуваме Черен петък на 27-ми ноември.

Black Friday е американска традиция, която се разпространи в цял свят, включително и в България. Празнува се в петъка, следващ деня на благодарността в САЩ, който тази година се пада на 26-ти ноември. Следователно през 2020-та година празнуваме Черен петък на 27-ми ноември.

Празникът се състои най-вече в пазаруване с големи намаления в търговските обекти, което привлича хиляди и дори милиони потребители. Този ден предоставя отлична възможност и на търговците да натрупат големи обороти и да увеличат продажбите си. Ето защо много фирми започват седмични и дори месечни промоции, свързани с черен петък, като целта им е да привлекат вниманието на максимален брой потребители.

Подготовката за Черен петък включва не само обявяване на по-ниски цени, но и зареждането на голям асортимент от стоки, които да подхождат на всеки вкус, стил и възраст.

Кога започва черен петък 2020 година?

За мнозина Черният петък е дългоочаквано събитие, а неговото начало стартира от полунощ на 27 ноември 2020 година и продължава до полунощ на следващия ден. И все пак имайте предвид, че е възможно много от търговските вериги да решат да стартират Черния петък по-рано или по-късно, затова следете офертите на конкретния магазин, от който желаете да закупите Вашите стоки.

Намаленията за Черен петък

Черният петък е отлична възможност да се сдобиете с така желаните стоки на изключително примамливи цени. Обикновено намалението е около 50%, но някои оферти могат да варират между 20 и 70%, което дава възможност на търговците да се освободят от залежалите стоки и да се подготвят складовете си за предстоящите коледни празници.

Какво пазаруват хората на Black friday?

Потребителите в България купуват всякакви стоки, които са им необходими, като се възползват от голямото намаление в цените. Такива стоки включват електроника, като лаптопи, компютри, аксесоари и телефони, детски стоки, включващи играчки, дрехи, бебешки колички, памперси, облекла и обувки, бижута, козметика, книги и разбира се хранителни продукти.

Можете да проверите за някои от тези намаления в предстоящата Лидл брошура. Както знаете, в Google можете да намерите широка гама висококачествени продукти, затова можете да проверите и в онлайн магазините, но не забравяйте и отстъпките в класически магазини като Lidl. Разгледайте първо брошурата, за да видите какви са отстъпките и към кои продукти да се насочите.

Въпреки че могат да открият всички тези стоки и онлайн, по традиция много потребители се отбиват в класическите големи магазини, като Technopolis, които също са популярен вариант за черен петък.

5 съвета как да се възползвате максимално от намаленията на Черен петък 2020 г.

Ако желаете да имате удовлетворяващо шопинг преживяване на 27 ноември, приложете следните 5 съвета:

Съвет 1: Определете си бюджет, който е предвиден специално за харчене през този ден, и който да не превишавайте. Въпреки че намаленията са изключително атрактивни, те не бива да Ви оставят съвсем без пари, затова харчете разумно и помнете, че предстоят Коледни и Новогодишни празници, които също ще погълнат голяма част от спестяванията Ви през следващия месец.

Съвет 2: Ако желаете да закупите на близките си подходящи и практични подаръци на по-ниски цени, сега е идеалният момент за това. Можете да се възползвате от Black Friday, за да подготвите своите коледни и новогодишни подаръци на любимите хора.

Съвет 3: Заложете на пазаруването на най-необходимите неща. За целта можете да съставите предварителен списък, като наредите продуктите по приоритет и започнете с най-наложителните продукти. Black friday Ви дава възможност да спестите пари, с които за заделената сума можете да закупите повече стоки от всяко друго време на годината.

Съвет 4: Не купувайте нещо, само защото е намалено или защото „всички го купуват“. Може би сте виждали клипове от Black Friday в САЩ, където няколко жени дърпат луксозна чанта в различни посоки. Шопингът на намалени стоки може да се превърне в мания, която води до покупката на ненужни вещи. От своя страна това би довело до загубата на пари, тъй като закупената вещ може никога да не се използва. За да бъде покупката Ви удовлетворяващо преживяване, преди да купите нещо преценете дали то наистина ли Ви е необходимо или ще събира прах с години по рафтовете или в килера.

Съвет 5: Пазарувайте семейно! Най-разумно е пазаруването да е съгласувано със семейството, за да не се окаже, че Вашата половинка не одобрява избора Ви на макар и намалена стока. Използвайте Черния петък, за да организирате семеен шопинг и да се насладите заедно на новите си придобивки.

Пожелаваме Ви да останете удовлетворени от покупките, извършени по време на предстоящия Black Friday 2020!

Back to top button