Регион

Минка Китова встъпи в длъжност председател на съда в Харманли

Съдия Минка Китова встъпи вчера в длъжност председател на Районен съд – Харманли за втори пореден мандат, съобщават от окръжния съд.

Тя беше избрана на 27 октомври с мнозинство от гласовете на членовете на Съдийската колегия на ВСС, припомня Haskovo.info. В конкурсната процедура участва и Веселин Коларов – съдия в Районен съд – Харманли. Подписването на официалния акт за встъпване в длъжност се извърши в присъствието на Милена Петева и Милена Дечева – и двете заместник-председатели на Окръжен съд – Хасково.

Китова започва кариерата си като младши съдия в Окръжен съд – Хасково през 2010 г., а в периода 30 септември 2013 г. – 11 май 2015 г. е съдия в Районен съд – Харманли, след което до 11 май 2020 г. е негов административен ръководител. От 12 май 2020 г. изпълнява функциите „Административен ръководител – председател“ на съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button