Регион

С 27 500 лв. подготвят за училище малчуганите от детската градина в Стамболово

Инициативата „Равни възможности за децата на Стамболово“ е одобрена по конкурсна процедура на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Дейностите са насочени към 25 деца на възраст 3-4 години в детската градина „Звездичка“ в Стамболово. Целта е постигане на ефективна интеграция и превенция на образователна сегрегация. Предвидените средства за общината са близо 15 000 лв. Крайният срок за изпълнение е 1 август 2021 г.

С 12 500 лв. Центърът за образователна интеграция финансира още един проект на Стамболово – „Творческо пространство за нашите деца“. В детската градина „Звездичка“ и нейните филиали участие ще вземат 45 деца в 4 клуба по интереси. Чрез допълнителни занимания на деца, чийто майчин език не е български, ще се подобри тяхната подготовка за постъпване в училище. Малчуганите ще научат повече за традициите на различните етноси в общината, за природните богатства на нейната територия и грижите за опазването им. На организираните два празника в градината те ще покажат нови знания и творчески умения. Проектът ще продължи до 30 юни 2021 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
19.11.2020 13:01 13:01

Как може да имат равни възможности, като умишлено не ги учат на Български?!? Все пак сме в България, това е задължително.

Back to top button