Хасково

Средната заплата в Хасковска област е с 354 лв. по-ниска от тази за страната

По размер на средната месечна заплата през третото тримесечие област Хасково заема 22 място сред 28-те области на страната, съобщават от Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

С най-висока заплата е София – 1 855 лв., а с най-ниска област Благоевград – 922 лв. За периода средната заплата за страната е 1 373 лв. – с 354 лв. по-висока от тази за Хасковска област.

Заплати

През третото тримесечие на годината средната месечна работна заплата в региона нараства спрямо второто тримесечие с 5.9%, като достига 1 019 лв. За обществения сектор средната заплата е 1 248 лв., а за частния – 937 лв. Средната брутна месечна работна заплата в Хасковска област за юли е 1 023 лв., август – 991 лв. и септември – 1 043 лв.

Заплати

Наетите по трудово и служебно правоотношение в Хасковска област към края на септември се увеличават с 425, или с 0.8% спрямо края на юни, като достигат 50 900. Спрямо същия период на предходната година те намаляват с 295, или с 0.6%. Най-много са наетите в Преработващата промишленост – 28.1%, Търговия и ремонт на автомобили – 16.9% и Образование – 8.8%.

5 коментара

  1. Новоизлюпени богаташи, за които труда на хората не е нищо – ако може да им блъскат от зори до мрак за по малко от минимална заплата и без осигуровки! Това се хасковските чорбаджии – бизнес правят само далавери, кражби и като пестят от труда на работници и служители!

  2. Аз не познавам хора в българия които взимат срредна заплата, освен директори, шефове и началници. Това е само за парлама, за пред европа и най вече да лъжат нас обикновенните данъкопладци които хранят тази зган в парламента.!

    1. Затова си с ниски доходи, защото си неграмотен. Толкова е и кадърността ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button