Хасково

Хасковският съд отмени заповедта за забрана на протест на магистрала „Марица“

Хасковският административен съд се произнесе днес по жалбата на група граждани против заповедта на кмета на Свиленград, с която им беше забранено да организират протест на автомагистра „Марица“ на 15 ноември.

Съдът отмени заповедта в частта й, с която е забранено провеждането на протест-митинг на магистралата. Преписката се връща на кмета за ново произнасяне, съобразно дадените в мотивите на решението указания по тълкуване и прилагане на закона.

Административният съд остави без разглеждане жалбата в частта против пункт 2 на заповедта на кмета, с която е предложено на организаторите на протеста да променят мястото на провеждането му. Тази част от решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, а останалата, с която пункт 1 се отменя и преписката се връща за ново произнасяне, не подлежи на обжалване.

Съд

Хасковските протестиращи искат да изразят недоволството си на „Марица“, защото според тях магистралите са символ на корупцията в страната. Те не са съгласни с кмета, че мястото им за протест не позволява обходен маршрут. Желанието им е протестът да се проведе между километри 95 и 96, където едното платно така или иначе е затворено за ремонт и има обходен маршрут.

Организаторът на протеста Тодор Топалов от „Да, България!“ коментира пред Haskovo.info, че до известна степен е доволен от съдебното решение, като предстои юристите да се запознаят с него и да го изтълкуват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
19.11.2020 10:10 10:10

Свиленградския кмет е юридически неграмотен, цялата му работа е такава.

Back to top button