Хасково

Наши водолази спасяват удавници в Гърция

Гражданска защитаСпасяване на удавници, търсене на хора, овладяване на химически инцидент, евакуиране на населението, действие при катастрофа и наводнение – това са част от операциите, в които ще се включат хасковски и кърджалийски спасители от Гражданска защита по време на международното учение EVROS 2010

То започва днес и приключва на 31 май. Ще се проведе в гръцката префектура Еврос. Симулативното учение е по проект „Комплексно управление на наводнения в уязвими зони на Европейския съюз чрез ефективно реагиране и съвместни симулационни операции през 2010 г.“  

Участие в учението ще вземат спасителни екипи от Гърция, Италия и Великобритания, както и екип от Областните управления на Гражданска защита в Хасково и Кърджали. България ще бъде представена от 20 спасители с водолазно, химическо, радиационно и алпийско оборудване, както и от 5 души екип по проекта, които ще имат административни и ръководни функции по време на учението.

„Целта на проявата е да се видят възможностите на екипите на четирите държави при съвместни операции„, коментира началникът на Областно управление „Гражданска защита “ – Кърджали Кирчо Павлов. Той допълни още, че това учение е голям опит за всички и най-вече за спасителите, които не са участвали в такива операции до сега.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button