Хасково

Близо 100 станаха специални агенти след изпит и торта

Специалните агенти от ДПА97 четвъртокласници от Хасково, Свиленград и Любимец от днес са специални агенти. Те получиха своите дипломи от Детската полицейска академия след като положиха финален изпит в учебния център на МВР на Кенана.

В продължение на 10 месеца децата от осмия випуск на академията учиха какво правят полицаите, пожарникарите и служителите на Гражданска защита. Те видяха демонстрации и участваха в операции по разкриване на престъпления, обясниха организаторите от сдружение „Шанс и закрила“ и областната дирекция на МВР в Хасково.

Малина Славова (в средата)Детската полицейска академия е стартирала през 2002 година с две групи от по 15 деца в Хасково и Стара Загора. Постепенно желаещите да се обучават в нея са нараснали многократно, особено в Хасково, похвали се пред Haskovo.info директорът на академията Малина Славова. Общо до сега през обучението са преминали около 1 500 деца.

Целта на Детската полицейска академия е децата да станат добри граждани и да знаят как могат да предпазят себе си и околните, както и да се запознаят с работата на полицията. Много от тях искат да станат полицаи като пораснат.

Участниците в ДПА с говорителя на ОД на МВР Нина НиколоваЕдно от най-важните неща по време на обучението в академията е и децата да се забавляват. Така по-лесно овладяват и важните житейски уроци, които им преподават полицаите, категорични са организаторите на инициативата.

Така завърши и учебната година днес. След изпита полицаи демонстрираха работа с кучета, а за всички деца имаше торта и игри.

Още за Детската полицейска академия вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button