В Хасково започна делото за близо 300 кг. хероин

Хасково

Днес започна делото срещу 41-годишния турски гражданин Селман Йоздемир за близо 300 кг. хероин на стойност 25.8 млн. лв., съобщават от Хасковския окръжен съд.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 14 април миналата година в съучастие с други лица с камион пренесли през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България голямото количество дрога.

В разпоредителното заседание съдът остави без уважение искането от страна на защитника на Йоздемир за отвод на прокурора и прие, че не са налице основания за прекратяване или спиране на производството.

Делото е насрочено за разглеждане по общия ред в съдебно заседание на 17 декември, когато ще се разпитват свидетели и вещи лица.

Определението на съда в частите, в които е прието, че няма допуснато в хода на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение на процесуални правила, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия, както и е оставено без уважение искането на защитата за изменение на взетата по отношение на задържания мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Haskovo.info припомня, че преди делото Селман Йоздемир остана единственият задържан. Той обяви гладна стачка в ареста и на няколко пъти подаваше молби за по-леки мерки за неотклонение, които обаче не бяха уважени от съда.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.