Местят пешеходна пътека на булеварда до полицията в Хасково

Хасково

Пешеходната пътека на булевард „България“ 81 след сградата на полицията в Хасково се измества, съобщават от кметството.

Промяната се прави по решение на Транспортната комисия в община Хасково, съгласувано с КАТ. Причината е, че се създават предпоставки за произшествия на сега съществуващата „зебра“, заради излизащите от улица „Стефан Караджа“ автомобили. Новата пътека се премества от другата страна на кръстовището между булевард „България“ и улица „Стефан Караджа“. Така завиващите надясно няма да застрашават пресичащите пешеходци.

Днес изместената „зебра“ се маркира, готови са вече и подстъпите за детски и инвалидни колички. Когато е напълно завършена, ще бъдат преместени и загражденията.

6 коментара

  • Нека си го преместим в другият крачол.
    Излизащите към булеварда имат затруднения не заради съществуващата пътека, а поради перманентно паркиралите коли. Както по България, така и на Караджата.
    Сега пешеходците ще трябва да пресичат, както булеварда, така и Стефан Караджа. Но пък кой ли мисли за пешеходците? Важното е да отчетем някаква безсмислено свършена работа.

  • Махнете пешеходната пътека до Бизнес центъра,докато завиващите на дясно които идват от към ОББ се изнесът и светофара пак червено.Две пътеки са през 5метра така се образуват задръствания.

  • А колите спиращи пред Общинска полиция на два реда кой ще глоби?

    • похвално и закъсняло разрешение! Сега е ред за премахване на безумния паркинг на горските (които ползват и синя зона отделно – отсреща), заел почти целия тротоар зад досегашната пътека!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.