Регион

Раздават топла храна на 95 нуждаещи се в димитровградски села

По повод 21 ноември – Въведение Богородично и Ден на православната християнска младеж и семейство в две димитровградски села раздават топла храна на самотно живеещи възрастни хора и социално слаби, съобщават от общината.

В село Ябълково инициативата е на Народно читалище „Христо Ботев 1871“. Освен храна хората получават православен календар за 2021 г. и картичка с пожелание. Днес секретарят на читалището Славея Грозева и читалищни дейци посетиха 45 човека в селото, сред които и 99-годишната баба Костадинка. Тадиционно читалището в село Ябълково отбелязва Деня на християнското семейство с тържество, но тази година поради пандемията читалищните дейци са решили да посетят домовете на хората и така да ги зарадват.

Подобна инициатива на Народно читалище „Пано Ангелов 1926“ ще зарадва самотно живеещи и възрастни хора в село Брод. В събота в 11 ч. активистите от читалището и кмета на селото Живка Тенева са подготвили опакован топъл обяд за 50 човека.

Села

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button