Хасково

Избори за църковни настоятелства се провеждат в Хасковско

Избори за църковни настоятелства на храмовете се провеждат в Хасковска област и страната. Те се провеждат веднъж на 4 г.

Въпреки че изборът е насрочен за всички храмове от Пловдивската и Старозагорската епархия, между които е поделена областта, вотът по селата най-вероятно ще е следващата седмица. Причината е, че един свещеник отговаря за няколко села и не може да е едновременно навсякъде.

Избори

В избора могат да участват всички български граждани, православни християни, членове на енорията, които имат жива връзка с енорийския храм, клир и живот, навършили 30 години и нелишени от църковни и граждански права. Избирателите се записват предварително при свещеника на съответната църква.

В хасковската църква „Св. Архангел Михаил“ например за участие в изборите са се записали 118 миряни. Кандидатите за църковни настоятели тук са Алексей Волков, Атанаска Колева, Ваня Хъркова, д-р Валя Станчева, Георги Николов, Кирил Киров и Светлана Никова. Гласува се и за Проверителна комисия – Богданка Пинчева, Мария Трендафилова, Наташа Гаргова и София Бакалова.

Избори

2 коментара

  1. ОТЕЦ ЗЛАТКО Е ПИЧ. ОБАЧЕ ПИТАЙТЕ ГО ЗАЩО ЦЪРКВАТА Е ЗАМЕНИЛА СЪБОТАТА С НЕДЕЛЯ

  2. Четвърта Божия заповед.

    „Помни Съботния ден, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките работи; а седмият ден е събота на Господа, Твоя Бог.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button