Хасково

7 училища в Хасковско са в програмата „Бизнесът преподава“

Министерството на образованието одобри 7 училища в Хасковска област за участие в националната програма „Бизнесът преподава“.

Финансиране получават ЕГ „Д‐р Иван Богоров“ – Димитровград, ОУ „Шандор Петьофи“ – Хасково, СУ „Христо Ботев“ – Ивайловград, СУ „Д‐р Петър Берон“ – Тополовград, ОУ „Иван Вазов“ – Харманли. В списъка фигурират също основните училища в Ябълково и Малево.

Целта на програмата е кариерно ориентиране и запознаване на учениците с възможностите, които дават различните професии за бъдеща реализация. Те ще се информират за най-новите тенденции в развитието на техниката и технологиите – ключов фактор за подготовката на младите хора за живот и работа. Това ще стане по време на семинари в училищата с участието на представители на технологични фирми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button