Регион

Откриха 3.7 кг. златни бижута в бельото на жени и мъже на Капитан Андреево

3.7 кг. контрабандно пренасяни златни изделия на стойност близо 300 000 лева откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Накитите са намерени в бельото на петима пътници – три жени и двама мъже. Те пътували с микробус от Турция през България за Украйна.

Шофьорът и още шестима пътници – три жени и трима мъже, всички украински граждани, заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране. При последвалата митническа проверка на микробуса и личен преглед на пътниците митническите служители откриват, че петима пренасят в горното и долното си бельо необявени златни изделия – пръстени, гривни, колиета, медальони, синджири. Основната част от бижутерийните изделия са открити у трите пътнички.

У едната жена са намерени три плика, съдържащи 358 гривни и 99 чифта обици с общо тегло 1 661.60 грама. Четири плика с 230 гривни, 40 колиета и 50 чифта обици с тегло 1 078.50 грама са открити при личния преглед на втората жена, а у третата е установено, че укритите бижутерийни изделия са 621.10 грама.

Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 3 361.2 грама са от 14-каратово злато и на стойност 268 896 лева. Срещу трите украински гражданки са образувани отделни досъдебни производства, водени от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. По разпореждане на прокуратурата жените са привлечени към наказателна отговорност и им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

В същия микробус, при личен преглед на другите двама пътници се установява, че те също са укрили златни изделия. В долното бельо на единия мъж са открити 197.30 грама златни пръстени и обици на стойност 15 784 лева, а на другия – 185 грама златни бижута на стойност 14 800 лева. Предвид стойността на контрабандните накити срещу двамата нарушители са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button