Хасково

Тестват SMS-паркирането в Хасково, чакат се първите тролеи от Чехия

Извършват се последните тестове на SMS-паркирането в синята зона на Хасково, съобщиха за Haskovo.info от Тролейбусен транспорт.

През следващата седмица се очаква да бъде направена демонстрация на този начин на заплащане. Очакванията са през декември паркирането в Хасково да става смесено – по досегашния начин и с SMS и мобилното приложение, а от 1 януари да е изцяло електронно.

Вече са поставени и новите табели в Синята зона, които информират за начините на плащане. Хасковлии обаче се оплакаха, че те са поставени твърде високо и не се четат добре. Има опасения, че някой може да се обърка и да изпрати SMS сега, когато още не се плаща по този начин.

Синя зона

В същото време до края на месеца в Хасково се очаква да пристигнат първите 2 тролейбуса от Чехия от общо 5, които ще бъдат закупени за общо 150 000 лв. Те са втора употреба, но в добро състояние.

Междувременно стана ясно, че за пореден път се обжалва обществената поръчка за доставката на електробуси в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.11.2020 16:43 16:43

Това са тролейбуси Škoda 24Tr Irisbus Citybus от Пилзен. Останалите три тролейбуса Škoda 24Tr Irisbus Citelis от Марианске Лазне са по-хубавите!
Добре ще е да се отремонтира контактната мрежа и да се изкърпят дупките в асфалта по трасето!

Back to top button