Хасково

Общината ще покрива текущи задължения по мега проекта с кредит

Георги Иванов

Георги Иванов

Текущите плащания към фирмите изпълнители по проекта за подобряване на градската среда ще бъдат обезпечени с кредит от 2 милиона лева. Решението взеха днес общинските съветници след дълга полемика по въпроса за какво са нужни средствата и ще бъдат ли възстановени от 10 милиона, с които ще се финансира проекта по оперативна програма „Регионално развитие“. Обясненията поиска Сена Радева от ГЕРБ.

Кметът квалифицира изказването й като „глупости“ и обясни, че кредитът е нужен, за да може общината да се разплаща с фирмите докато нужните средства бъдат отпуснати, защото за това е необходимо време. „Докато се одобри даден акт ние какво не правим – ще лапаме мухи ли?“, попита на свой ред градоначалникът.

Сена Радева

Сена Радева

В ГЕРБ никога не сме смесвали политиката с работата на общинския съвет и не сме били против добрите намерения, контрира Радева. В крайна сметка всички съветници единодушно подкрепиха решението кредитът да бъде изтеглен, след като стана ясно, че ще бъде върнат след като дойдат парите по проекта.

С друго свое решение днес общински съвет Хасково стартира процедура по ликвидация на Центъра по дентална медицина. Председателят на местния парламент Делян Делчев оттегли докладната си за прекратяване на концесията на парка на бул. „Илинден“, където е построен ресторант „Езерата“. Той обясни мотивите с настъпили нови обстоятелства, сред които това, че концесионерът бил „закупил контейнери от Китай“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vassil
vassil
28.05.2010 16:39 16:39

Явно кметът е свикнал да трупа лихви на Община Хасково.
Естествено че ще питат от къде ще се покрие кредита за тези 2 милиона нали трябва да се връща.
И тук кмета трябваше да отговри тези два милиона и лихвите по този кредит включени ли са във финансирането на проекта от 10 000 000 лв. да не да стане че сега всики договори ще се окажат че трябва да се преподписват щото цените са били вдигнали?

vassil
vassil
28.05.2010 16:39 16:39

и сумата на проекта да надвиши 10 000 000 лв

vassil
vassil
28.05.2010 16:54 16:54

Явно Общината има бюджетен дефицит.
Трябва да се обяви официално колко е той.
И защо кмета не може да уравни приходите със разходите на Общината та трябва да тегли заем.?

ivan
ivan
28.05.2010 18:51 18:51

общината има официален дълг над 20 мл. лв. само тази година трябва да плати над 8 мл. лв. не виждам как ще стане това при планирани собствени приходи от 20 мл. лв. единствения начин е да се теглят нови кредити или да се продаде нещо от опосканата общинска собственост. изглежда кмета е решил, че след него може и потоп да стане,нали той успя да изнесе откраднатите милиони зад граница.

truth
truth
28.05.2010 22:30 22:30

готов съм на залог че контеинерите от китай минават през банковата сметка на дон делян ако не е така свалям Му шапка- МОШЕННИК

Back to top button