Хасково

Протест блокира транспорта и в Хасковско, мъж не успя да стигне за операция

Националният протест на автобусните превозвачи днес блокира транспорта в Хасковска област и страната.

Част от хората закъсняха за работа, а други не можаха да стигнат до болница. Такъв беше случаят със 70-годишния Сево Севов, който тази сутрин отиваше за операция. „Това не е честно. Не може така да върви в България, разочарован е възрастният мъж. Той дойде от село Стамболийски, но не можа да стигне до Пловдив за операцията.

Протест
Сево Севов

Haskovo.info припомня, че протестът на превозвачите е заради наложеното вето от президента Румен Радев и последващо негласуване от Народното събрание на поправките, с които се криминализира нелегалният превоз на пътници. Над 80% от курсовете през хасковската автогара днес не се изпълняват. Движат се единични автобуси, предимно към селата в община Хасково. Само една от трите фирми продължава да се движи между Хасково и Димитровград, което означава, че автобусите са редуцирани на повече от 50%.

10 автобуса заминаха тази сутрин от Хасково за София, където се провежда национален протест. Някои от превозвачите се заканват да спрат безсрочно курсовете от 30 ноември ако исканията им не бъдат чути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
25.11.2020 11:34 11:34

Да хни са отнеме лицензията!

Орфеец
Орфеец
25.11.2020 11:37 11:37

Ако имаше споделено пътуване в Хасково, човекът щеше да си е в болницата!

Back to top button