Хасково

БЧК раздава помощи на още 665 души в Хасковска област

Областният съвет на БЧК в Хасково започна раздаването на още хранителни пакети на нуждаещи се във всички общини на областта.

665 души са включени в списъците, изготвени от службите за социално подпомагане. В тях фигурират хора, засегнати от епидемичната обстановка вследствие на COVID-19, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Пакетите съдържат брашно, ориз, спагети, фасул, леща, захар и олио, общо 23 кг. В усложнената заради епидемията ситуация те се разнасят по домовете от служители на общинските администрации и доброволци на Червения кръст.

В национален мащаб средствата за тази кампания, одобрени с решение на Министерския съвет, са 800 000 лв. от държавния бюджет. Те са за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи за 2020 г. в частта за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Едновременно с хранителните продукти се раздават и хигиенни пакети. Те съдържат дезинфектант, предпазна маска, шампоан, прах за пране и други препарати. Хигиенните пакети са осигурени от Американската агенция за международно развитие по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“.

Изготвени са графици за разнасянето на помощите във всички общини, подчертаха от Областния съвет на БЧК. От тази сутрин екипите на община Хасково от отдел „Здравеопазване и социални дейности“ и „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ предоставят до домовете на 67 лица от града хранителни и хигиенни пакети, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button