Хасково

Ученици от „Климент Охридски“ дариха хляб на 150 човека на патронния си празник

Ученици от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ дариха тази сутрин хляб на 150 човека, ползващи услугите на Домашния социален патронаж. Това става на патронния празник на училището.

Учениците от клуб „Климент Доброволци“ и 7 В клас организираха поредица от благотворителни работилници под наслов „Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда!“. В три дни децата се учиха да приготвят хляб като преминаваха през всички стъпки на познанието – от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на кваса, наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници бяха предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев.

Дарение

В мисията на децата се замесиха пекарна „Хрупкава коричка“ и Домашния социален патронаж на община Хасково. Децата са дали на пекарната 120 лв. от събраните пари за приготвянето на 150 хляба. Останалите средства са разпределени на три магазина в Хасково, съдето продавачките да раздадат хляб на нуждаещи се.

Дарение

По време на Климентовите дни от 17 до 25 ноември се проведоха още изложба с рисунки на тема „Училище любимо“ и „Аз творя“, конкурс за презентации „Познатият и непознат Климент“, математически маратон в 5, 6 и 7 клас, изложба с математически модели на тема „Тела“, спортни турнири по волейбол и футбол, както и Ден на ученическото самоуправление.

25 седмокласници получиха званието Достоен ученик за отличен успех. Климентовата награда за ученик е за Инна Кънчева от 7 А клас, а отличието за учител е за Ивелина Шумакова, която е преподавател по математика и информационни технологии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
25.11.2020 19:54 19:54

Къде са им маските и дистанцията, ей затова ни затварят, заради такива дето не мислят, а можеше това и без децата да се направи, то рекламата е по-важна от здравето на хората.

Наблюдател
Наблюдател
26.11.2020 1:10 1:10

Аз виждам ,че маските в пекарната са на лицата както трябва ,а дори и навън са с маски .То се вижда?!!
А в училище ,в класните стаи, учениците не е казано ,че трябва да са с маски ?!Защо не се радвате ,че децата се учат на добро ,а все трябва да се критикува ?

Р.Р
Р.Р
26.11.2020 1:13 1:13

Браво!
Супер!

Back to top button