Спорт

Диа Евтимова се класира за втория кръг в Тунис

Диа Евтимова се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 000 долара, съобщават от федерацията.

Поставената под номер 7 Евтимова надделя над канадската квалификантка Жустин Брисон с 6:2, 6:2 за 71 минути. 33-годишната хасковлийка реализира седем пробива, като се възползва максимално от десетте двойни грешки на съперничката си.

Така Диа заработи 1 точка за световната ранглиста и 294 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу швейцарката Себастиана Скилипоти.

Друга българка Ани Вангелова отпадна на старта след поражение от петата в схемата Нефиса Берберович (Босна и Херцеговина) с 6:3, 3:6, 6:2 след 2:11 часа игра. Вангелова имаше сет и ранен пробив аванс във втория, но допусна обрат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button