Хасково

Луиза с първа изложба, мечтае да учи в Париж

Луиза Китар

Луиза Китар

Деветокласничката от езиковата гимназия и възпитаничка на школата по приложни изкуства „Колорит“ Луиза Китар, стяга първата си изложба „Стълбата“. Откриването е на 1 юни от 18:30 в галерия „Лицо“. Там тя ще покаже картини, арт инсталации, скулптури и кукли, както и много други „странни“ неща, разказа пред Haskovo.info Луиза.

Бащата й  е от Тунис, а майка й е арменка. Това прави младата художничка една изключително колоритна личност. Посещава школата по рисуване от 8 години. Имала е много общи изложби, но това ще е първата й самостоятелна.

Миналата година  Луиза участва в конкурса „1000 стипендии“ и грабна една от 20-те за цяла България в раздела „Изкуства“. Тази година тя отново е кандидатствала, но този път за изключителни умения, където се изисква кандидатът да има и творби, свързани не само с рисуване.

Image В езиковата гимназия тя учи френски език. Наскоро взе участие, заедно със свои съученици, в състезание по френски език „Предизвикателство по четене“, където грабнаха първо място. Мечтата на Луиза е да следва в университета за изящни изкуства в Париж, сподели младата художничка. Талантът й не се изчерпва само с изобразителното изкуство. Тя посещава и театралната школа към Младежки център. Скоро дори предстои премиера с нейно участи.

Освен всичко, деветокласничката пее в хор „Лира“ към гимназия, в която учи и в хор „Родна песен“, където е най-младата хористка. За Луиза икуството не е нещо, с което да си запълва свободното време, а начин на живот, защото според нея то не трябва да се подценява, тъй като творците имат най-отговорната мисия, а именно да го поддържат живо.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button