Хасково

Комисия ще обследва улиците, тротоарите и възможността за велоалеи в Хасково

Хасковският общински съвет прие единодушно да се създаде комисия, която да обследва улиците, тротоарите и възможността за създаването на велоалеи в областния град. Това стана на онлайн заседание на местния парламент.

Haskovo.info припомня, че предложението за обследването на тротоарите е на общинския съветник Георги Пеев. Виктор Годжов предложи към него да се включат улиците, а Мирослав Войников – възможността за създаването на велоалеи.

Комисията ще има срок за работа от поне 3 месеца и до 15 март 2021 г. трябва да представи доклад пред кмета, който до 15 май догодина да представи пред общинския съвет количествено-стойностна сметка колко би струвал ремонта на проблемните тротоари и улици, както и за възможността за велоалеи в Хасково.

Общинският съвет прие всички докладни в дневния си ред, включително и извънредната – за кандидатстване за финансиране за ремонт на залата за вдигане на тежести в спортен комплекс „Дружба“. По докладната за корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Хасково за 2020 г. съветници от Движение „Заедно за Промяна“ и „БСП за България“ попитаха кмета Станислав Дечев защо са необходими толкова много средства (11 500 лв.) за антивирусна защита на компютрите на общината и защо листосъбирачи се закупуват преди решението на общинския съвет. Дечев отговори, че антивирусната защита за една община изисква повече средства, а листосъбирачите са купени предварително, за да не потъне града в листа.

В точката за питания към кмета Камен Тодоров каза, че е получил сигнал от граждани, че на дъното на хасковската река има побеляване, което според тях е сероводород и за подобно нещо РИОСВ – София е наложила глоби. Дечев отговори, че няма такава информация и препоръча сигналът да бъде отнесен към РИОСВ – Хасково.

Пеев попита дали има решение по проблема, че хората с увреждания трябва да си получават картите за паркиране в синята зона от офис, който се намира на третия етаж в сграда без асансьор. Кметът отговори, че вече е направена организация това да става на гише от северната страна на кметството, където се помещава КОРЗ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.11.2020 11:55 11:55

Важното е едни пари да се приберат от комисиите. велоалеи. къде. във въздуха ли .СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. НАЙ -КРАДЛИВИЯ И ПРОДАЖЕН НАРОД

Анонимен
Анонимен
27.11.2020 18:05 18:05

За велоалеи няма място. Най-разумното, което може да се направи, е да се интегрират отводнителните шахти в бордюрите (по американския модел шахти или както направиха някои от тях по бул. България). Защото родните шахтостроители от епохата на социализЪма така са ги направили, щото отнемат 50-60 см от платното и когато човек кара колело, трябва да заобикаля на метър от вътрешната страна на бордюра и съответно може някоя кола да го бутне. Да не говорим, че тия шахти пречат и на колите като ги принуждават да се движат към осевата линия.

Да бе да
Да бе да
27.11.2020 21:23 21:23

Защо не обследвате улиците ,че са за ремонт?
С колела щели да ми се занимават! При тези тесни улици какви велоалеи!

Back to top button