Хасково

Хасковски пожарникари подкрепиха с флашмоб националния протест на МВР – ВИДЕО

Пожарникари в Хасково организираха флашмоб, с който подкрепиха националния протест на служителите на МВР, който се провежда в София.

Общо 107 пожарникари от Хасковска област са членове на синдикалното дружество 124 при Синдикалната федерация на служителите в МВР. Haskovo.info припомня, че протестиращите настояват за 30% увеличение на възнагражденията им, а не с предвидените 15%. Служителите на МВР са недоволни от това, че други държавни структури получават повече средства, а на тях не се зачита работата на първа линия в борбата с коронавируса.

От синдиката казват, че поредният протест вече не е просто за пари, а за защита на честта и достойноството на служителите в МВР. Те настояват да бъдат приети като равностоен партньор винаги, когато става дума за професионални, социални и икономически права.

Служителите на МВР призоваха за минута колегите им по места да включат светлинната и звуковата сигнализация на служебните автомобили. Ако и след днешния национален протест не се постигне разбирателство, недоволството ще продължи, категорични са от най-големия полицейски синдикат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button