Хасково

„Булгартабак – Холдинг“ продава дела си в „Хасково – Табак“

„Булгартабак – Холдинг“ АД продава мажоритарния пакет акции от капитала на „Хасково – Табак“ АД (в ликвидация) в полза на „Благоевград-БТ“ АД.

Предмет на сделката са а 982 687 броя поименни безналични акции, предсталвяващи 93,25% от капитала на дружеството. Целта е оптимизиране структурата на компанията.

„Благоевград – БТ“ АД е оперативно дружество в групата „Булгартабак“, а „Хасково – Табак“ АД не извършва търговска дейност, същото е в процедура по ликвидация и притежава материални активи – терени, производствени сгради и складове, чиито управление и поддържане изискват финансов ресурс.

С реализиране на сделката холдингът ще се освободи от част от задълженията си, свързани с контрола върху дейността на хасковското дружество, като ще се намалят административните разходи. От друга страна „Благоевград-БТ“ АД ще има възможност много по-ефективно да осъществява контрол върху управлението на активите и на разходите на „Хасково – Табак“ АД, се посочва в доклада на Съвета на директорите, цитиран от сайт с икономическа насоченост.

„Хасково – Табак“ АД е правоприемник на тютюневия комбинат „Тракия“ – Хасково, създаден със Закона за държавния монопол на тютюна от 1947 г. Дружеството е обявено в ликвидация с решение на Хасковски окръжен съд през 2006 г., припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button