Регион

Проверяват търговците на риба за Никулден, изпускат язовири за ремонт

В навечерието на Никулден – 6 декември от ИАРА – Хасково вече започнаха проверки на търговците на риба и рибни продукти.

Следят се търговските и рибностопанските обекти, както и тържищата за търговия с риба. Проверки има и по водоемите. Глобите за риба без документи за произход са от 1 000 до 2 000 лв. Има и санкции за неправилното й транспортиране. Глобата за бракониери с мрежи, транспортирането им и за нерегистрирани стопанства са до 3 000 лв. От 1 декември проверки започват и от Агенцията по храните.

От ИАРА допълниха, че е започнало изпускането на два язовири в община Любимец. Водоемите са край селата Оряхово и Георги Добрево. Там ще бъде извършен ремонт основно на язовирни стени. В зависимост от това доколко ще се изпусне водата от язовирите, може да се наложи и преместването на риба.

От община Любимец съобщиха за Haskovo.info, че двата язовира се прехвърлени на държавата, която ги е включила в ремонтната си програма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николчо
Николчо
30.11.2020 21:38 21:38

Сертификат за covid-19 ще издават ли?

Back to top button