11 са бездомниците в Хасково, настаняват ги в бившата баня в „Република“

Хасково

11 са регистрираните бездомни лица в община Хасково по данни на Социално подпомагане. Те могат да бъдат настанени на втория етаж на бившата баня на улица „Единство“ в хасковския квартал „Република“, съобщават от кметството.

Haskovo.info припомня, че това става за периода от 1 декември до 31 март след решение на общинския съвет. През октомври регистрираните бездомни лица бяха 8, но социалните тогава коментираха, че очакват с настъпването на зимата техният брой да се увеличи, както и става.

Всеки настанен там ще разполага с легло със завивки, санитарен възел и помещение за лична хигиена. Стаите се отоплят с климатици. Сградата е със самостоятелен вход. Осигурена е охрана, която денонощно ще следи за спазване на вътрешните правила, както и хигиенист за почистване на помещенията. Дейността е местна, а разходите са от бюджета на общината.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.