Любопитно

Деца превърнаха отпадъци в коледна украса

285 творби представиха деца и ученици в инициативата на РИОСВ – Хасково „Да превърнем отпадъците в коледна украса“, съобщават от Екоинспекцията.

Проявата беше по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се проведе от 21 до 29 ноември. За целта децата трябваше да изработят коледна украса от отпадъчни материали.

С много труд и творчество децата предадоха нов живот на част от отпадъците от техните домакинства – пластмасови бутилки и чашки, стъклени шишета, метални кутийки от консерви, стари ел. крушки, капачки, хартия, плат и др., като ги превърнаха в красива коледна украса – сувенири, играчки, гирлянди и др. Идеята е по един своеобразен и забавен начин да се покаже на младите хора ползите от рециклирането на отпадъците и опазването на околната среда.

Украса

В инициативата се включиха стотици деца и ученици на различни възрасти, не само от областите Хасково и Кърджали, но и от други градове в страната, дори от чужбина. Предвид епидемичната обстановка, инициативата се проведе дистанционно. Всички снимки на изработените от децата творби са публикувани в албуми във Фейсбук страницата на РИОСВ Хасково. Чрез виртуалната изложба децата споделиха своите коледни послания и идеи за оползотворяване на отпадъците, а посетителите имаха възможност да разгледат, коментират и оценяват творбите. Инициативата няма конкурсен характер и всички участници получиха грамоти за успешно представяне.

Творбата получила най-много харесвания (390) е на децата от група „Пакостници“ към Детска градина „Звездица“ в Димитровград, които освен грамота ще получат и награда. За груповото изработване на поставка с коледни играчки под формата за елха, децата са използвали дървени касетки от доставката на плодове, стъклени бутилки от детските сокчета, пластмасови чашки и кофички от кисело мляко, борови клонки и др.

Украса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button