В хасковската синя зона вече може да се плаща и с SMS или мобилно приложение

Хасково

От 1 декември в хасковската Синя зона вече може да се плаща с SMS на номер 1338, както и с мобилното приложение MOBZZO, съобщиха на пресконференция в общината.

При плащането с SMS номерът на колата трябва да бъде въведен с латинския еквивалент на българския номер. Гражданите получават напомняне 5 минути преди изтичане на времето за паркиране. Цената на 1 час престой е 1 лв. плюс цената на SMS-а според абонаментния план на клиента. Ако се изпрати SMS в неработно време на зоната клиентът не се таксува от системата.

Приложението MOBZZO може да бъде свалено безплатно от Google Play за Android и AppStore за Apple. То дава възможност за плащане на таксата за паркиране от чужденци с кредитна или дебитна карта.

Освен това хартиеният билет от паркоавтомата се заменя с електронен. Хартиеният носител е само за информация на гражданина, като не е необходимо да се поставя на предното стъкло на автомобила.

11 души ще работят в Синята зона, като контролът върху паркирането ще се извършва чрез електронно устройство. То ще заснема номерата на колите и така автоматично ще проверява кой е платил и кой не. Няма да има съкращения на персонал, като се очаква с нововъведенията да се повишат приходите от Синята зона.

През декември инкасаторите ще останат в зоната, като от 1 януари плащанията ще се извършват само електронно или чрез паркоавтоматите.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.