Хасково

ВСС определи Ива Байнова за временен председател на Хасковския административен съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи Ива Байнова за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Хасково.

Това става от 8 декември до встъпването в длъжност на нов административен ръководител. Сега Байнова е заместник-председател на съда.

ВСС преназначи досегашния председател на ХАС Хайгухи Бодикян на длъжността „съдия“ в съда, защото й изтича мандата като административен ръководител.

Haskovo.info припомня, че ВСС обяви в края на септември конкурс за председател на ХАС. Причината е, че на 7 декември изтича мандата на Бодикян. Междувременно тя беше повишена от ВСС на длъжност „съдия“ във Върховен административен съд.

Двама кандидати подадоха документи за участие в конкурса за председател на Хасковския административен съд. Това са Василка Желева, която е съдия в ХАС и Иван Маринов, която е председател на Районен съд – Димитровград.

ВСС откри и процедура за избор на председател на Районен съд – Тополовград. При последния конкурс за поста нямаше постъпили кандидатури.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button