Хасково

Нова високопроходима техника за отстраняването на ел. аварии в Хасковско

Доставена е нова специализирана техника за дружествата в Югоизточна България, съобщават от EVN.

Става въпрос за повече от 40 броя. Пет UTV, оборудвани с вериги са разпределени по един в следните КЕЦ: Бургас Юг, Сливен, Хасково, Асеновград и Стамболийски. В Южна България са достане още 3 самосвала с ремаркета, 31 лекотоварни автомобила и три мини багера.
Това е поредната доставка на техника в EVN с цел бързо извършване на строително-ремонтни дейности, доставка на материали и др.

Техника

Специализираната техника тип UTV е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка. Багерите и самосвалите с ремаркета са особено полезни при изкопни дейности за полагане на подземни кабелни линии, превоз на материали и др. Наличието на модерна и качествена техника и механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка, допълват от дружеството.

Като част от подготовка за зимен сезон 2020/21 екипите на Електроразпределение Юг са извършили по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение – трафопостове, възлови станции, кабелни линии и въздушни линии. Внимание е било отделено и на техническото оборудване. Електроразпределение Юг е осигурило 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни, 33 високопроходими автовишки, 390 високопроходими автомобила, специализирана верижна машина и др.

В допълнение са били проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 71 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button