Регион

Недоволство сред превозвачите, над 3 000 камиона чакат да преминат българо-турската граница

Превозвачи от България и Турция са недоволни от дългото чакане на българо-турската граница при ГКПП „Капитан Андреево“ – ГКПП „Капъкуле“.

Те се събраха днес на символичен протест и обясниха, че проблемът е на вход на „Капитан Андреево“, където се чакало повече от 3 дни. Сега изчаквали да преминат над 3 000 камиона. Шофьорите недоволстват, че във време на пандемия ги принуждават да се струпват толковата много хора.

Протест
Превозвачи се срещнаха с турските гранични власти

Днес се проведоха разговори с турските гранични власти и с представители на Агенция „Митници“. Настояването на превозвачите е да се извършва по-бърза обработка на документите на камионите.

Постигната е договорка за пускането на ново трасе. Става въпрос за това, което сега се използва за извънгабаритни товари. До края на годината трябва да бъде обявена обществената поръчка за допълнителното трасе, но все още не е ясно дали това ще е достатъчно. Нови трасета се предвиждат и на ГКПП „Лесово“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
02.12.2020 13:08 13:08

Ако се минаваше лесно и бързо кой и защо щеше да дава рушвети?

Хасковлия
Хасковлия
02.12.2020 13:27 13:27

Хубаво сте се събрали там да снимате, ама внимавайте къде стъпвате. Тия 3000 човека трябва да серат някъде.

Ага
Ага
02.12.2020 17:02 17:02

Турците си ги задържат нарочно
После ги пускат на веднъж
Че после ний сме им виновни

Back to top button