Хасково

10% от учениците в Хасковско са извън онлайн обучението, дариха лаптопи на ПМГ

10% от учениците в Хасковска област не са обхванати от обучението в електронна среда, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това са предимно деца от селата и в начален етап, които нямат компютри или лаптопи. На тях учебните материали им се носят на ръка при спазване на противоепидемичните мерки. Само в едно училище в областта – това в село Бисер, обучението не се извършва онлайн заради липса на устройства. Повечето от училищата са направили заявки за доставка на компютри и лаптопи, които да раздават на децата в нужда, но в момента на пазара нямало нужните количества за всички.

На този фон днес двама бивши възпитаници на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от Випуск 2013 дариха два лаптопа на гимназията. С тях ще се подпомогне обучението от разстояние в електронна среда. Лаптопите са с инсталирана опреационна систама Windows 10 Enterprise и са готови да бъдат използвани. Посланието на дарителите Васил Митев и Димитър Димитров е, че всеки се ражда с равен потенциал и сам решава в каква степен да го развие. „Нека стимулираме потенциала на децата си“, казват Васил и Димитър, на които класен ръководител е била Антоанета Никова – старши учител по история и цивилизации.

Директорът Гергана Петрова съобщи за Haskovo.info, че утре ще се направи проучване, кои ученици имат затруднения с намирането на подходящи устройства, за да получат лаптопите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Познавате ли тази директорка на училище
Познавате ли тази директорка на училище
02.12.2020 18:53 18:53

Caмaтa нeврoтичнa cимптoмaтикa ce изрaзявa в мнoжecтвo пoвeдeния. „Нaпримeр нeврoтизъм e влacтoхoлизмът нa директорките на училища, кoитo ca ce вкoпчили в тoвa, кoeтo ceгa им дaвa кризaтa. Тoвa e нeврoтичнo, cъщo e чиcт cиндрoм нa директорска пcихoпaтoлoгия. Имa и мнoгo други нeврoтични пoвeдeния. Нaпримeр aгрecивнo зaщитнaтa тeндeнция към oтричaнe, към нeгaтивизъм, към критичнocт, към oпoзициoннo пoвeдeниe – oпoзициoннo към вcички. Тoecт eдин бaзиceн нeгaтивиcтичeн и циничeн cиндрoм, кoйтo e в даден човек oтдaвнa, ceгa ce зaдълбoчава и отключва от идеята, че се дирижират човешки съдби и животи! Другa групa нeврoтичнo пoвeдeниe ca aгрecивнo зaщитнитe cтрaтeгии зa прeвъзхoдcтвo. Това е типично поведение за ниско интелигентна директорка на училище, която се опива от собствената си власт и живее в паралелната реалност на хвалби и преувеличени 100кратно комплименти за нейната личност.

лудичка е горката
лудичка е горката
02.12.2020 19:30 19:30

То на тая и дините и навремето бяха кисели – като и видеха на нивата физиономията и горките плодове се вкисваха! Сега всички в училището, където директорства само като и чуят името също се вкисват, пък като я видят, особено на вънка – кръгом и с клетви я благославят!

Анонимен
Анонимен
03.12.2020 17:30 17:30

Тази хиперактивната директорка на су-то явно си има училището за бащиния, че сутрин няма търпение да отиде и да почне да се разпорежда! Тая болести не признава – ни чужди ни свои. Ходи, смърча, превива се, повръща и пак не си отива в къщи! Неще в къщи да стои – сигур няма кой да командва и кой да навиква. Та сега по време на извънредна обстановка и е тъжно – няма много хора, които да гърчи! Затова всеки ден си привиква по някой и там с верните съзъклятнички плетат интриги и кроят номера! Пошло и долно поведение, като нея самата!

Back to top button