Регион

Рецидивист открадна старинна златна монета от 500 куруша

Рецидивист, регистриран за кражби и в Харманли, е откраднал от антиквариат старинна златна монета от 500 куруша и я продал в Костинброд, съобщават от МВР.

Кражбата, извършена от мъжа от Берковица е разкрита от пловдивските криминалисти. В началото на миналия месец в полицията е бил получен сигнал за извършена кражба на ценна монета от 500 куруша, датираща от периода към 1870 г., която е с нумизматична стойност. Сигналът бил подаден от управителя на антикварен магазин в центъра на Пловдив. 24-каратовата златна монета с тегло 36 грама се предлагала за 3 600 лв.

На 1 декември в управлението било съобщено за друга кражба – този път на златен пръстен от известна световна марка, с тегло над 7 грама, извършена от друга заложна къща в Пловдив. По горещи следи са задържани 63-годишният крадец и негов съучастник на 22 г. Последвал обиск на бунгало в покрайнините на Пловдив, наето от възрастния мъж, където били открити още два златни накита, откраднати от златарски магазин в друго населено място, а собствениците им разбрали за кражбата от пловдивските служители на реда.

Крадецът разказал, че предлагал препитание на безработни младежи от родния му край, като условието било да притежават собствен транспорт, с който да го придвижват из страната. Крадецът покривал транспортните разходи и им плащал дневни, като обещавал „да ги въведе в занаята“. Фокусът му попадал върху антикварни магазини и златарски ателиета с богат асортимент с цел по-трудното установяване на откраднатите вещи и ценни предмети. Откраднатото продавал веднага, но на територията на друг град, след което се връщал в наетото място за живеене. Предстои да му бъде повдигнато обвинение

Мъжът има богато криминално минало. Името му се свързва предимно с кражби и два грабежа, регистрирани през последните 20 години, извършени на територията на различни градове в страната – София, Берковица, Ловеч, Враца, Сандански, Мездра, Велико Търново, Харманли и Казанлък. През март той е бил освободен от затвора във Враца след излежана присъда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button