Хасково

Тържествена заря- проверка за деня на Ботев в Хасково

ЧестванетоС тържествена заря- проверка бе отбелязан тази вечер в Хасково Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Редом до хасковските военни на централния площад „Свобода“ имаше и ученици от Езиковата гимназия, които също бяха поздравени и отвърнаха радостно „Ура!“.

Дъждът не попречи нито на проверката на състава, нито на официалната част от празника, по време на която политиците се бяха подредили пред паметника на Незнайния воин с чадъри в ръка.

Официалните лицаСлово за празника прочете областният управител на Хасково Румен Данев като подчерта, че 2 юни е вторият по значимост празник след 24 май. На честването присъстваха депутатите Иван Петров и Фани Христова и заместник- областните управители Румяна Въчева и Николай Нанев.

Имаше представители и на част от общините в областта, сред които кметовете на Димитровград Стефан Димитров и на Свиленград Георги Манолов и председатели на общински съвети, сред които и хасковският – Делян Делчев.

ЗарятаВ края на празника тази вечер небето над Хасково бе озарено от пищна заря в чест на празника и в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.

Утре на обяд с официална церемония Денят на Ботев и загиналите за свободата на България ще бъде почетен отново. Организатор на честването е община Хасково.

 

 

 

 Честването  Честването
 Честването  Учениците
 Честването  Честването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.06.2010 12:25 12:25

не видях клмета там ли беше или се цепи от „колектива“?

нснс
нснс
02.06.2010 17:48 17:48

нямаше го кмета като няма пари да изкара от тържеството какво да прави там

Back to top button