Любопитно

Монументът „Св. Богородица“, Александровската гробница и Чифте баня в конкурс на Министерството на туризма

Атракцията „Чифте баня“ в Минерални бани е номинирана в конкурса за годишните награди за различните участници в туристическата индустрия. Той е организиран за пети път от Министерството на туризма – ТУК.

Басейнът с минерална вода на открито, снабден с впечатляващо феерично осветление, е изграден с европейски средства на мястото, където някога е съществувала баня със същото наименование, припомня Haskovo.info. Община Минерални бани кандидатства за отличие в категория „Иновации“.

Монументът „Света Богородица“ в Хасково и Александровската гробница и Музеен център на тракийското изкуство в Източни Родопи са включени в раздел „Изборът на българите“ – най-посещаваните и най-обичани от родните туристи обекти.

За награда в категория „Журналистически материал“ пък претендира „Старо предание за елен допълва мистериите на легендарното ивайловградско село Хухла“.

Конкурсът се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма, особено в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година, смятат в министерството. Очакванията са, че той ще допринесе за популяризиране на туристическите обекти и дестинации, за повишаване на конкуренцията в туризма и качеството на услугите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button