Регион

20 000 лв. глоба за фирмата получател на 137 тона отпадъци, спрени на Капитан Андреево

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е глобила с 20 000 лв. фирма от пловдивското село Марково, съобщават в отчета си за ноември от екоинспекцията.

Става въпрос за фирмата получател на 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, които през юни бяха задържани с 6 тира с турска регистрация на ГКПП „Капитан Андреево“. Санкцията е заради липсващи документи, сред които е договор за оползотворяване.

Камиони

През ноември от РИОСВ са извършили 92 проверки на 89 обекта. Дадени са 27 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 15 наказателни постановления за 22 950 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 14 541 лв.

Издадено е наказателно постановление за 500 лв. на Община Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Бисер. Наложена е санкция на винарска изба в Свиленград за неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения.

През месеца са почистени пет нерегламентирани сметища, сред които в димитровградските села Брод и Радиево и в стамболовското село Голям извор. На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили 9 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.12.2020 13:32 13:32

ИСКАМ СИ СОЦИАЛИЗМА. ПРИ СОЦИАЛИЗМА ТОЯ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА Е ХРАНА НА СВИНЕТЕ.

Back to top button