Хасково

Ученичка от езиковата с две пълни шестици от матурите

Абитуриентите на ГПЧЕС 8 пълни шестици и 4 оценки 5,99 от матурата по български език и литература, се похвалиха днес от хасковската езикова гимназия. Средният успех на възпитаниците на школото е 5,52 като от 153 явили се 101 са се представили отлично, съобщи заместник-директорът Светлана Костадинова

20 от зрелостниците на езиковата са получили над 90 точки при максимум 100. Статистиката показва, че от всеки клас около 18 ученици са се представили отлично.

На матурата по английски език са се явили 59 ученици. 41 от тях са с отлични оценки. Има и 2 пълни шестици и две оценки 5,99.

С две пълни шестици от изпитите по български език и английски език е Марина Нанчева. Както Haskovo.info вече писа Мария тази година получи Златаровата премия. Тя е приета и в университет в Англия със златна стипендия.

Да се явят на матура по желание по немски език са избрали 28 възпитаници на гимназията. 6 от тях са с отлични оценки. Средният успех по този предмет е 5,10. 

Останалите резултати от матурите все още се обработват, допълни Костадинова. От Регионалния образователен инспекторат допълниха, че ще имат обобщена информация от матурите към края на седмицата, когато се очаква да пристигнат протоколите от София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button