Хасково

Рекордно висока запрашеност на въздуха в Хасково

Рекордно висока запрашеност на въздуха е отчетена вчера в Хасково.

Това сочат данните от сензорите в областния град според airtube.info. Вчера са измерени средно 364 микрограма прахови частици на кубичен метър. Това е най-високата стойност от началото на зимния сезон и е близо 3 пъти по-висока от тези през миналата зима.

Обикновено до висока запрашеност се стига при ползването на печки на твърдо гориво, при засилен автомобилен трафик и специфични атмосферни условия, каквито са мъглите. Днес около 13 часа сензорите отчитат 364 микрограма прахови частици на кубичен метър.

За сравнение на 4 декември стойностите са били 96, а най-високата преди това е била на 18 ноември – 81 микрограма прахови частици на кубичен метър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един болен мозък!.....
Един болен мозък!.....
06.12.2020 14:01 14:01

Пръскат ни якоо с химичен пневмонит!
И ни лъжат с вируси и спазване на дистанция! Проверете симптомите от натравяне с химичния пневмонит са същите, като от вируса! За тези, които ще се смеете… Направете си иследване на косата, тежките метали се натрупват и се задържат там! Не бъдете стадото, което те искат да бъдете.. Трудно е само на първите да надигнат глава, после е лесно…

Психиатър
Психиатър
06.12.2020 17:29 17:29

Пръскат ти бръмбарите в главата , че не те слушат нещо!
Хвърли си GSM-а и компютъра, че те следят и те чипират по този начин!

Хасково
Хасково
06.12.2020 19:27 19:27

Артик пазите са, от затваря!

Гост
Гост
07.12.2020 2:43 2:43

Со кадеж за на отбай!

Хасковлия
Хасковлия
06.12.2020 15:19 15:19

Такава ни е управията. Питай кмета защо не газифицират. От 5 години съм подал молба за газ.

химик
химик
06.12.2020 18:36 18:36

Коректната норма за ФПЧ10 е средноденонощна т.е. осреднена за 24 часа не трябва да превишава 50 µg/m. Нормата не е ежечасна, ежеминутна или ежесекундна, така че информацията ви е под въпрос. Друга тема е, че никой не контролира тези сензори, дали са калибровани и дали са оставени на подходящи места. Кой носи отговорност за изнесените в този материал данни- вие или незнанйо кой стоящият зад тези въздухометърчета? И тъй като основната причина за превишение на ФПЧ1принципно са печките с твърдо гориво и старите автомобили, които масово се ползват в Бг, какво решение на въпроса предлагате?! Да изхвърлим печките и да стоим на студено?! Или да станат пенсиите и заплатите европейски и всички да можем да си позволим екологично чисто отопление и нови екологични автомобили?! Докато доходите на българите са танзанийски, а не европейски няма как да изпълним европейските изисквания за чистота на атмосферния въздух, ще се топлим с твърдо гориво, ще внасяме стари коли и ще замърсяваме въздуха. А безработните и неграмотните в гетата, ще горят парцали и гуми. Относно газификацията, аз например не искам газ вкъщи, но искам хубаво екологично отопление и нова кола. Всяка зима едно и също, не ви ли омръзна?!

Анонимен
Анонимен
06.12.2020 22:42 22:42
Отговор до  химик

струва ми се, че работите в една екоинспекция, дето трябва да отговаря за чистотата на въздуха, ама всъщност само си търси оправдания, за да не работи

До Анонимен!
До Анонимен!
07.12.2020 9:39 9:39
Отговор до  Анонимен

Как да работят, като влязат в къщите на хората им изпотрошат или отнемат в полза на държавата на печките с твърдо гориво ли!? Как, ха да видим, ква идея имаш? Толкова ли е трудно да се разбере, че всичко зависи от доходите на българите, ако са европейски- въздухът ще отговаря на европейските изисквания, защото ще могат да си позволят екологично чисто отопление и нови леки автомобил, простичко е.

Анонимен
Анонимен
06.12.2020 22:54 22:54

България се намира в каменна ера!И скоро май няма как да се предвижи поне малко по–напред!!!!А уж европейска държава била!!!ХА–ХА–ХА!!!!

Back to top button