Поредни дни с рекордно мръсен въздух в Хасково

Хасково

Рекордно високи стойности на запрашеност на въздуха са отчетени в събота и неделя в Хасково.

Както Haskovo.info писа, сензорите на airtube.info в областния град измериха 364 микрограма прахови частици на кубичен метър. За неделя пък са отчетени нива от 301 микрограма прахови частици на кубичен метър.

Подобни стойности не са отчитани не само от началото на тази зима, а и през последните години. Обикновено запрешеността не достига и 200 микрограма, като преди това най-мръсен и бил въздухът на 4 декември – 96 микрограма.

Днес в ранния следобед нивата отново са високи – 226 микрограма. Очакванията са с началото на валежите днес запрашеността да спадне.

 

5 коментара

  • един среден клас климатик струва ок 1000 лв, гори по 30 лв ток на месец, дървата вече са над 200 лв тона, а сметнете по колко се пада за има няма 4-5 месеца зима, като подарък ви остава носене, цепене и почиствани на печка и боядисване на стени и тавани на 3-4 години, отделно че климатика ви пречиства и въздуха, имат 6-7 филтъра

    • Пълни глупости. 30 лв на месец е 1 лв на ден,20 ст за киловат – 5 киловата на ден, толкова харчи само октомври и април. След 01/12 до края на март си пердаши по 1 киловат на час та стой та гледай. Вярно , че е икономично и с 1 киловат получаващ поне 2,5 отопление но зимата с 30 лв на климатик и постоянно да ти е топло- няма такъв филм. С 300 лв на месец топля тристаен апартамент – саниран, Не спирам климатиците никога, Включвам 01/11 и изключвам 01/04. Среден клас инвертори.

  • Пълни измислици. При бай ви Тоша всички предприятия в Хасково работеха и бълваха прахови и други частици. Печките за отопление бяха на нафта и дърва. Колите бяха без катализатори. Икарусите, Чавдарите и Сетрите бълваха пушаци.
    Така че, не ми говорете за запрашеност и мръсен въздух.

  • Язе оти не съм виждал да измият поне една улица в Каунград? Май последния път беше кога бай Тошо се срещна с Папандреу – къде 1989г. май беше.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.