Спорт

Димитровград и Свиленград с по 1 000 евро от последния европоход на „Лудогорец“

Футболните отбори на Димитровград и Свиленград ще получат по 1 000 евро.

Това става след решение на Идпълнителния комитет на БФС за разпределение на средствата по програма „Солидарност“ на УЕФА. Те са получени вследствие на участието на български представители в европейските турнири, които през изминалия период възлизат на 780 717 евро. Основната заслуга е на „Лудогорец“ (Разград), който през миналата еврокампания излезе от групите на Лига Европа и след това отпадна от „Интер“ (Милано).

60% от парите (468 430 евро) ще бъдат разпределени между клубовете участници в Първа професионална лига през сезон 2019/2020 г., като всеки от тях ще получи по 36 000 евро. Това е с 10 000 евро повече от предходния сезон.

Клубовете от Втора лига ще получат по 16 240 евро, а всеки от участниците в Трета лига през сезон 2019/2020 г. ще получи по 1 000 евро.

Миналият сезон в Трета лига се състезаваха три отбора от Хасковска област – „Хасково 1957“, Димитровград и Свиленград. През зимната пауза Хасково прекрати участието си в първенството и не се очаква да получи от парите от УЕФА. Димитровград и Свиленград завършиха първенството. Впоследствие свиленградчани отказаха да участват през новия сезон в Трета лига, но въпреки това се очаква да получат 1 000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button