Любопитно

„Орфей“ открива международен хоров форум

Детски хор „Орфей“ при Младежки център – Хасково е един от участниците в специалния хоров концерт, организиран от Chinа Soong Ching Ling foundation – Китай, съобщават от общината.

Концертът е част от Soong Ching Ling International Exchange Camp for Young people, който ежегодно се организира от фонадцията и Младежки център за култура и наука в Пекин. „Орфей“ има честта да открие този международен хоров форум. Хасковските певци бяха специално поканени за участие от организаторите след участието им в световния виртуален хор, записал песента „We are the world“ в знак на съпричастност с пострадалите от COVID-19.

Освен орфейци в специалния онлайн концерт са включени още 10 хора от различни страни. Всеки участник е изпратил свои актуални видеозаписи, от които организаторите са избрали по 2-3 песни. Изпълненията на хасковския състав са от участието му във II национален фестивал на детските и младежки хорове, провел се във Варна през 2019 година.

С тези две представяния в събитията от Chinа Soong Ching Ling foundation хор „Орфей“ стана популярен сред хоровата общност в Китай и вече има отправена покана за гостуване там през 2021 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
08.12.2020 19:04 19:04

Такива новини искам да виждам!

Back to top button