Хасково

До 2 месеца започва изграждането на парка зад ДНА, общината ще дофинансира с близо 1 млн. лв.

До 2 месеца се очаква да започне изграждането на парка зад ДНА в Хасково, съобщи на пресконференция кметът Станислав Дечев.

Освен близо 4-те милиона лева, които бяха отпуснати от правителството, вероятно община Хасково ще трябва да дофинансира около 1 млн. лв. за първия етап, който ще обхване около 50 декара площ. Вече има избран изпълнител и изработен идеен проект.

Парк

Собствените средства на кметството ще бъдат заложени в общинския бюджет за 2021 и 2022 г. Срокът за реализация е 290 дни. Ще се проведе и обществено обсъждане, на което гражданите да предложат име на новия парк.

На мястото е предвидено да има игрище, площадка за тротинетки, езеро, детски кътове, фитнес на открито, големи зелени площи с нови растителни видове. Паметникът на Десети родопски полк ще бъде облагороден, а около парка ще се изградят паркинги.

Вторият етап от изграждането на парка е на много по-малка площ. Той обхваща и създаването на музей. За този етап финансирането също ще бъде 5 млн. лв., но все още не се знае от къде ще дойдат средствата.

2.5 млн. лв. от отпуснатите близо 4 млн. за ремонт на улици в община Хасково ще бъдат отделени за селата. На пресконференцията Дечев уточни, че във всяко населено място ще има ремонтирани отсечки.

Парк

Отпускат 7.7 млн. лв. за парк и ремонт на улици в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
09.12.2020 18:38 18:38

Да вземат да направят два или поне един безплатен тенис корт, все пак и Гришо е от тук, срамота е.

Анонимен
Анонимен
09.12.2020 22:41 22:41

Добре, че идват избори за да може да помислят малко и за града, освем за себе си. Искам да напомня на господин кмета на ГЕРБ, че все още не са направили църквата, която обещаха още повремето на Беливанов да завъшат църква до Веспрема, а не да стои вече над 10 години в строеш. До такава степен ви интересува от града ви, че не осигурявате фирма за почистване на листа на Кенана всичко там е в кал и листа. Най-големия парк в област Хасково, но трябва ли да се очудвам все пак улиците на града се чистят 2 пъти в годината / освем в центъра на града /.

Й. Георгиева
Й. Георгиева
09.12.2020 23:45 23:45

Ще се похарчат луди пари за това? Според мен е доста безлично и непрактично! Къде е басейнът на града? Къде могат да спортуват децата? Къде има интересен музей в града (като Музейко в София или Планетум в Бургас)? Кенана е прекрасен парк и може да се направи още по-хубав с благоустройство, а тук да се изгради нещо доста по-интересно и необходимо, но не, трябва да се похарчат пари, за да се ползва този парк 3 месеца годишно (през другото време ще е или студено или горещо, защото няма да има и едно дърво)!

Разбирач
Разбирач
10.12.2020 8:17 8:17
Отговор до  Й. Георгиева

За теб специално кабинка с климатик.Аман от незадоволени……

Въпрос
Въпрос
10.12.2020 14:31 14:31

Кмете, защо криеш кой е изпълнителят на строителството? Пак ли ЕКОТРАДЕКС? До кога с тези гербаджийски номера?

Анонимен
Анонимен
11.12.2020 13:40 13:40
Отговор до  Въпрос

Като имат пари защо не решават проблема с въпросното дере на ул. Пионер чакаме но никакви резултати вони всичко след всеки дъжд ами кмета не живее там кой го е грижа ама плащаме данъци само празни обещания докога лъжи.А

Back to top button