Хасково

Предвиждат изграждане на външен асансьор и рампа в болницата по онкология в Хасково

Предвижда се изграждане на външен асансьор, рампа за инвалиди, преустройство и ремонт на санитарните помещения в Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково.

Това става ясно от докладна на кмета Станислав Дечев за сесията на общинския съвет на 18 декември, която отново ще е онлайн. Общата стойност на строително монтажните работи е с приблизителна стойност 204 000 лв. Така се очаква повишаване на преминалите болни през отделението, осигуряване на достъпна архитектурна среда. Общинският съвет трябва да даде съгласие община Хасково да разработи и кандидатства с проекта „Подобряване на социалната инфраструктура чрез изграждане на достъпна среда в СБАЛО – Хасково ЕООД“, финансиран по проект „Красива България“ към министерството на труда и социалната политика. Предвижда се съфинансиране на проекта в размер на 50% от общата стойност.

Болницата има разработени инвестиционни проекти, включително и сметна документация, които попадат в обхвата на дейностите за финансиране. Сградата на булевард „Съединение“ 49 е построена през 1929 г. През 1965 г. е направена надстройка. До момента са извършени частични ремонти. На всеки етаж има само по един санитарен възел, а стаите да болни са с от 3 до 6 легла без мивка.

СБАЛО – Хасково е единственото специализирано лечебно заведение в областите Хасково и Кърджали по отношение на профилактика, диагностика, регистрация, комплексно лечение и диспансеризация на болни с онкологични заболявания. Към края на 2019 г. на диспансерен отчет се водят 13 535 болни от двете области. Регистрираните новозаболели за 2019 г. от двете области са 1 844, от тях 1 296 са в област Хасково, а 548 – в област Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.12.2020 14:14 14:14

Ще се появят ли в тоя скапан град нормални журналисти, да питат до кога ще ни тероризират от гербаджийското енерго? Днес до обед 3 пъти спират тока, да не въвеждат режим тяхната мама комунистическа.

Back to top button