Любопитно

Пристигнаха подаръци от „Коледен конвой“

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, деца от община Любимец ще получат подаръци за Коледа от немската инициатива „Коледен конвой“, съобщават от кметството.

Идеята за включването на деца от малките населени места от общината е на Мъжки клуб „Раунд тейбъл“ – Пловдив. Благотворителното начинание се реализира за втора поредна година в общината. То ще обхване всички деца от селата до 10-годишна възраст. Камионът с подаръците паркира пред общината, а заместник-кметът Тодор Милев и секретарят Христо Христозов приеха пратките с подаръци.

„Всеки подарък е различен и е подготвен от дете в Германия, според възможностите му, за дете на неговата възраст в България. Пакетите са с различно съдържание – играчки, кукли, дрехи, лакомства, ученически пособия, козметични принадлежности, зимни обувки и дрехи. Немските деца самостоятелно са подготвили подаръците, опаковали са ги, и едва тогава са ги предоставили на благотворителната организация“, казва Трифон Василев, който е президент на „Раунд тейбъл България“ и основен организатор на разпределянето на подаръците за община Любимец. Василев е родом от село Лозен.

Подаръци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button