Регион

Учител, задържан с 8.4 кг. марихуана, излиза от ареста срещу 4 000 лв. гаранция

Преподавател по история и география, задържан с 8.4 кг. марихуана за 50 400 лв. ще може да излезе от ареста, след като внесе парична гаранция в размер на 4 000 лв., съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Пловдивските магистрати частично са потвърдили определение на Хасковския окръжен съд, като са отменили двуседмичния срок за внасяне на сумата. Учителят заедно с още един мъж се е опитал на 20 април да пренесе през българо-турската граница марихуаната. Това е станало в землището на свиленградското село Маточина.

Апелативният съд прецени, че от представените до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на мъжа към повдигнатото обвинение. Обвиняемият е арестуван на зелената граница между България и Турция в последния от почивните дни за Великденските празници между 19 и 20 часа, почти по тъмно, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната.

Съдът смята, че за близо осемте месеца, през които обвиняемият е задържан, силно е разколебана опасността той да се укрие или да извърши престъпление. Този извод се основава на обстоятелствата, че той има постоянна трудова заетост като преподавател, има постоянен адрес, стабилно семейно положение – грижи се за дете от първия си брак и за дете от жената, с която живее, както и от процесуалното му поведение – подробно е разказал, че е участвал в опита за контрабанда, за да си набави средства, тъй като имал дългове към банки.

Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лв. за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на задържаният, допълват от съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
15.12.2020 20:14 20:14

Ама той сериозно ли ще продължи да бъде преподавател????? Има нещо сбъркано в милата татковина, бягайте хора от тука, спасявайте си децата да не растат в тия условия.

Back to top button