Хасково

Учениците от хасковската езикова най-добри на матурите

Иван Панайотов

Иван Панайотов

Средният успех от матурата по български език в областта е 4,17, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. 245 зрелостници са се представили „отлично“. 145 обаче са изкарали слаби оценки.

Най-висок е успехът на възпитаниците на хасковската езикова гимназия – 5,52. С 33 стотни по-малко е средният успех на учениците от математическата гимназия. Трети в класацията са дванадесетокласниците от езиковата гимназия в Димитровград с 5,10.

Най-слабо зрелостниците от областта са се представили по география. От 1109 явили се, 408 са със слаби оценки, уточни Панайотов. За разлика от миналата година, когато средния успех от изпита е бил 3,80, тази година той е едва 3,28. 

На изпита по математика пък се е получило обратното. За разлика от 2009-та успехът тази година е скочил от 4,01 на 4,50.

Най-висок е резултатът на дванадесетокласниците, които са държали матура по химия – 5,28.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
08.06.2010 9:28 9:28

защо да не са отличници в езиковата,като им диктуват отговоите?ами то и аз мога да съм отличник така…мама и тате плащат-децата са с отлични бележки.Жалко за останалите,които са си изкарали честно четворките……

Back to top button