78.6% от домакинствата в Хасковска област вече имат достъп до интернет

Хасково

78.6% от домакинствата в Хасковска област имат достъп до интернет в домовете си в Хасковска област през 2020 г., съобщават от Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

Отчита се увеличение от 10.5% спрямо предходната година. Средната стойност за страната е 78.9%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 11 място в страната.

През 2020 г. 66.4% от хората в областта на възраст между 16 и 74 г. се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. Тук има нарастване с 8% спрямо 2019 г.

Интернет

В Хасковска област мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 66.9% и 65.9%.

Висшистите, използващи редовно интернет са 91.1%, хората със средно образование са 65.9%, а тези с основно или по-ниско образование – 53.2%.

12.2% използват глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната и местната власт в област Хасково, като има намаление с 2.2% спрямо предходната година.

 

Един коментар по “78.6% от домакинствата в Хасковска област вече имат достъп до интернет

  • Много ценна информация. Сега когато я знам съм по-спокоен и значително по-ограмотен. И като се замисли човек, че държавата плаща за събирането и обработката на цялата тая безсмислена информация …….

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.